Gebelik Nasıl Oluşur, Belirtileri Nelerdir? Nasıl Hamile Kalınır?
Hamile kalmayı düşünen kadınlar, hamileliğin ilk dönemlerinde bazı hormonal değişimler yaşamaları sebebi ile hamile olup olmadıklarını anlayabilmektedirler. Hamileliğin en önemli belirtisi regl döneminin gecikmesidir. Ancak bazı istisnai durumlar olabilmektedir. Gebelik nasıl oluşur, belirtileri nelerdir? Nasıl hamile kalınır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Hamileliğin ilk dönemlerinde kadınların vücutlarında bazı değişiklikler yaşanabilmektedir. Hamilelik 4 hafta gibi bir süre anlaşılamayabilir. Ancak 5. haftadan sonra anne adayının vücudunda çeşitli değişiklikler meydana gelecektir. Kokulara karşı hassasiyet ve mide bulantısı erken dönemde görünen belirtiler arasındadır.
Gebelik Nasıl Oluşur, Belirtileri Nelerdir?
Gebeliğin erken dönemdeki belirtileri, bulantı, vajinal akıntı, yorgun hissetme, göğüslerde şişkinlik ile kendini göstermektedir. Gebelikte görülen belli başlı belirtiler;
Göğüste Ağrı ve Hassaslık: Hamileliğin ilk dönemlerinde göğüslerde bir hassaslık meydana gelmektedir. Bunun yanında göğüs uçlarının koyulaştığını da fark edebilirsiniz.
Regl Gecikmesi: Beklenen tarihte regl olunmaması durumunda hamile olma ihtimali oldukça yüksektir. Bunun yanında adet kanının normalden çok daha açık renkli olması da hamileliğe işaret edebilir.
Halsizlik ve Yorgunluk: Vücutta hamilelik ile birlikte bazı hormonlarda artış olur. Bu sebeple de anne adayları kendilerini yorgun hissedebilir. Bu his ilk üç ay devam edebilmektedir.
Çok Sık Tuvalete Çıkma: Çok sık tuvalete gitme hamilelik belirtilerinden biridir. Bunun sebebi de hamilelik döneminde vücutta üretilen sıvı miktarı artmaktadır.
Mide Bulantıları ve Kusma: Mide bulantısı hamilelikte en sık görülen belirtiler arasında yer almaktadır. Bu belirti yaklaşık 6. haftadan sonra görülebilmektedir.
Koku Hassasiyeti: Gebelikte bazı kadınlarda yemek kokularına karşı hassasiyet gelişebilmektedir.
Nasıl Hamile Kalınır?
Korumasız olarak ilişkiye girmek hamile kalma şansını artıran bir durumdur. bunun yanında cinsel ilişkiye ne zaman girildiği de önemlidir. düzenli bir cinsel hayatınız varsa adet döngüsünün takip edilmesi oldukça önemlidir. Periyodik yumurtlama dönemlerinde yumurtanın olgunlaşıp folikülünün çatlaması ile yumurta döllenmeye hazır bir hale gelmektedir.
Follop tüpünde bu yumurta döllenmek için bekler. 24 saat yaşayan bu yumurta bir sperm ile döllenirse gebelik meydana gelmektedir. Sperm hücresi kadın vücudunda 72 saat canlı olarak yaşayabilmektedir. Bu nedenle hamile kalmak isteyen bireylerin yumurtlama dönemlerini takip etmesi ve buna göre cinsel ilişkiye girmesi hamilelik ihtimalini artırmaktadır.