-12 adet yumurta kabuğu Püf noktası:Yumurta kabuğunun kalsiyum miktarının yüksek olmasını anlamak için kabuğunun kalınlığına bakın. Kabuk ne kadar kalınsa kalsiyumu o kadar yüksek olacaktır. 12 tane yumurta kabuğunu süzgecin içerisine alın ve iyice yıkayın. Ancak yıkarken yumurta kabuklarına zarar vermemeye dikkat etmelisiniz. Bir tencerenin içerisine az miktarda su koyarak yumurta kabuklarını suyun içerisine atın. 10 dk boyunca kabukları suyun içerisinde kaynatın. Daha sonra yumurta kabuklarını süzgeçten geçirin ve fırın tepsisine yerleştirin. Fırın tepsisine yerleştirdiğiniz yumurta kabuklarını fırında 10 dk boyunca en yüksek derecede pişirin. Herhangi bir yan etki yaşamamak için kullanmadan önce uzman bir hekime danışmanızda fayda var.