Yüksek sıcaklıkta kansere davetiye çıkarıyor! Patatesi mahvediyor, sebebi akrilamid
Son zamanlarda ortaya çıkan ve kansere sebep olduğu belirlenen akrilamid maddesinin, patatesin yanlış pişirildiğinde oluştuğu ortaya çıktı. Peki ama kimyasal bir madde olan ve kansere sebep olarak ölüme yol açan akrilamid maddesinin ortaya çıkmaması için ne yapmak gerekiyor?
|
1
1 / 7Fotoğraf
AKRİLAMİD NEDİR?
Akrilamid, amino asitler ve şekerler arasındaki bir reaksiyon ile oluşan kimyasal bir madde. Genellikle patates, kök sebzeler ve ekmek gibi yüksek nişasta içeriğine sahip yiyecekler, kızartma, kavurma veya pişirme işlemlerinde yüksek sıcaklıklarda, yani 120 ° C'nin üstünde pişirildiğinde ortaya çıkıyor. Akrilamid gıdalara kasıtlı olarak eklenmez, pişirme işleminin doğal bir sonucu olarak ortaya çıkar ve belli bir ısının üzerinde pişen hemen hemen her yiyecekte meydana gelir.