Zengin mineral ve vitamin içeriğine sahip yoğurt, mutlaka her gün yenmesi gereken bir besin. Türk mutfağında da çok önemli bir yeri bulunan yoğurt, bebeklik döneminden itibaren rahatlıkla tüketilebiliyor. Yoğurdun vücuda faydalarını Dyt. Rumeysa Kalyenci'den öğrenelim
|
1
1 / 8Fotoğraf
Yoğurt, sütün laktik asit fermantasyonu sonucu elde edilir. Süte göre laktoz oranı düşük olmakla beraber kalsiyum, protein ve kuru madde oranı yüksektir. Birçok mineralin yanında B grubu vitaminleri, A vitamini ve E vitamini içermektedir. Yoğurt içerdiği kalsiyumdan dolayı sadece kemik ve dişler için değil, aynı zamanda içeriğindeki magnezyum ve potasyumdan dolayı kas fonksiyonları ve sinir iletimleri için önemlidir. Sindirim sistemi ve bağırsak florası için yoğurtta bulunan probiyotikler çok faydalıdır.