Mantar, doğada yetişen ve birçok farklı türü olan bir besin. Bazı mantar türleri yenilebilir olsa da, bazı mantar türleri zehirli olur ve ölümcül sonuçlara da yol açabilir. Bu yüzden doğadan toplanan mantarlar tüketilmemeli. Bunun yerine market ve pazarlarda satılan güvenilir mantarlar kullanılmalı. Mantar zehirlenmesi bulantı ve kusma gibi semptomların yanı sıra ölümcül sonuçlara da yol açabiliyor. Yoğurt ise sağlık açısından en faydalı probiyotiklerden biri. Sindirim sağlığını destekleyen, bağırsakları çalıştıran ve kalsiyum deposu olarak bilinen yoğurt, hem sade bir şekilde hem de çeşitli tariflerde kullanılıyor. Mantar ile yoğurt yemenin bir sakıncası yok. Ancak dikkat etmeniz gereken bazı noktalar da var. Bunların en önemlisi tüketeceğiniz mantarın zehirli olmaması. Zehirli mantar, yoğurtla birlikte yenilse veya sade bir şekilde tüketilse bile vücuda zarar verebilir. Bu yüzden mantarın zehirsiz ve güvenilir olduğundan emin olmanız şart. Tüketeceğiniz mantarın ve yoğurdun taze olması da son derece önemli. Bayatlamış mantar, zehirlenme ile aynı semptomlara yol açacağından, mantar bozulmaya başladığında bakteri üretir ve tüketilmemelidir. Bu nedenle satın alındıktan sonra kısa süre içinde tüketilmeli. Mantar alırken son kullanma tarihine, rengine ve kokusuna dikkat etmelisiniz. Rengi solmuş, kötü kokan mantarlar bozulduğu anlamına gelir. Bayat ve bozuk mantarları kesinlikle tüketmemelisiniz. Son olarak mantarın iyice pişirildikten sonra tüketilmesi gerekir. Çiğ mantar sindirimi zorlaştırır, bağırsaklarda gaz ve şişkinliğe, karın ağrısına yol açar. Çiğ mantar zehirli bileşikler ve bakteriler içerdiği için kısa sürede zehirlenmelere de yol açabilir. Bu yüzden aldığınız zehirsiz mantarı, tavada veya fırında güzelce pişirdikten sonra tüketmeniz öneriliyor. Daha önce söylediğimiz gibi mantar taze, güvenilir ve pişmiş ise yoğurtla birlikte güvenle tüketilebiliyor. Ancak süt ürünlerine alerjisi olan kişiler, yoğurt yerine farklı alternatifler denemelidir.