Yıkansa da kabuğu zehir gibi! Çinli bilim insanları uyardı: 'Soyarak yiyin, sigaradan daha beter'
Birçok kişi meyve ve sebzelerin tüketimden önce iyice temizlenmesini sağlar. Ancak yeni araştırmalar yıkama işleminin yetersiz olabileceğini gösterdi. Sonuçlara göre olası zararlı pestisitleri yok etmek için yıkamadan daha fazlası şart. Kansere yol açan zararlı bakterilerden korunmak için bunları uygulayın.
|
1
1 / 9Fotoğraf
Çin'deki Anhui Tarım Üniversitesi uzmanları, diğer testlerin tespit edemediği kimyasal izleri çözümlemek için son derece hassas bir film kullandı. Testin sonuçları ise şaşkınlık vericiydi. Bazı besinleri ne kadar yıkayıp temizlesek de zararlı maddeler üzerine yapışıp kalabilir.