Maden suyunu tüketirken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Bunlar pek çok kişi tarafından göz ardı edilse de maden suyunun asıl faydası bu detaylarda saklı. Yemek sonrası sindirime yardımcı olduğuna inanılan maden suyunu yanlış bir şekilde içiyor olabilirsiniz. Maden suyunu şişede içtiğinizde kabarcık oluşmaz ancak bardağa döküldüğünde meydana gelen köpürme, faydalı gazların kaybolmasıyla sonuçlanır. Bu nedenle uzmanlar, maden suyunun hijyenik cam şişelerde tüketilmesi gerektiğini sıklıkla hatırlatıyor. Aksi takdirde mineralleri hiç alamayabilirsiniz. Maden suyu, yüksek oranda magnezyum içeren bir içecektir. Bu mineraller kas ve sinirlerdeki elektrik sinyallerinin iletiminin sağlıklı şekilde sürdürülmesinde rol oynar. Ayrıca kalp hastalıklarına karşı da koruma sağlar. Magnezyum eksikliği, damar sertliği gibi sorunlara yol açabiliyor ve maden suyu bu eksikliği gidermeye destek olabilir. Ek olarak, sodyum vücuttaki sıvı dengesini düzenleyen en önemli elementlerden biri. Sodyumun en önemli görevlerinden biri asit-baz dengesini korumak ve sinir uyarılarını taşımaktır. Bikarbonat, mide hastalıklarına iyi geliyor ve böbrek taşı oluşumunu da engellemeye yardımcı oluyor. Maden suyunun içinde gereğinden fazla sodyum olması kan basıncının yükselmesine neden olabilir. Yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlığı olan kişilerin yüksek sodyumlu maden sularını tüketmemesi gerekir. Maden suyu alırken, sodyum oranı az olanları seçmek çok daha iyi olabilir. Uzmanlar maden suyunu yemekten en az 1 saat sonra içmenin daha faydalı olduğunu söylüyor. Bunun en önemli nedeni ise yemekten hemen sonra içilen maden suyunun mide asit dengesini bozabileceğidir. Uzmanlar günde 1 veya 2 şişe tüketilmesini önerdikleri maden suyunun, aşırı tüketimin zararlı olabileceği konusunda da uyarıyor.