Yemeklerin şahı sade yağ! İçerisinde zararın zerresi yok, yüzde 99'ı sütmüş
Yabancı dillerde 'ghee' olarak da bilinen sade yağ, Osmanlı'da 'revgan-i sade' diye isimlendirilmişti. Türkçe'de ise saf yağ veya sade yağ olarak bilinen yağ tuzsuz tereyağından, su ve yağsız kuru maddeler uzaklaştırılmasıyla elde ediliyor. Tüm işlemlerin sonunda yüzde 99 oranında süt yağı barındıran sade yağ ortaya çıkıyor. Üstelik sayısız faydasıyla!
|
1
1 / 9Fotoğraf
MİLATTAN ÖNCE 2000’DEN BERİ
Sade yağın geçmişi sanıldığından çok daha eski. Milattan önce bile sade yağ 2000 yılında kullanıldığına dair güçlü rivayetler var. Yakın geçmişe bakıldığında ise özellikle Hindistan, Bangladeş ve Pakistan mutfaklarında bu yağın sıklıkla kullanıldığı görülüyor. Batı'ya bakıldığında ise Fransız ve Türk mutfaklarında yine sade yağ kendini gösteriyor.