İştahınız sürekli açıksa bunun sebebi çok yemeniz olabilir. Diyetisyenler tarafından yapılan açıklamalara göre bazı besin türleri çok tüketildiğinde doyurmak yerine, tam tersi bir etkiye yol açıyor. Kırmızı biber, tarçın ve çok daha fazla ürün doyurmak yerine daha çok acıktırıyor. İşte yedikçe acıktıran diğer besinler.. Kırmızı acı biberi, yağ yakma özelliğinden dolayı tercih ediyorsanız yeniden düşünmenizde fayda var. Kırmızı acı biber çok fazla tüketildiğinde iştah açıcı bir özelliğe sahip oluyor, bu sebeple diyetisyenler tarafından belirli miktarda tüketimi tavsiye ediliyor. İçeriğinde bol miktarda glisemik bulunduran ürünlerden bir diğeri ise patatestir. Özellikle patates kızartması daha çok acıktırdığı için, kilo almak istemeyenlerin patates kızartmasından uzak kalması faydalı olacaktır. Yedikçe acıktıran besinlerden bir diğeri ise tuz. Çok tuzlu yiyecekler tükettiğinizde iştahınızın açıldığını hissediyorsanız, bu yediğiniz besindeki tuz miktarına bağlı olabilir. Vücut için çok zararlı olan tuz tüketimi, ödem oluşumuna da neden olduğu için dikkatli bir biçimde tüketilmesi faydalı olacaktır. Çok sevilen meyvelerden birisi olan incir, yüksek şeker oranı sebebiyle diyet yapanlar için tavsiye edilen bir ürün değildir. Kilo vermeye çalışıyorsanız karalahanadan uzak durmalısınız. Karaciğer üzerindeki olumlu etkileri bilinen karalahana iştah açan ürünler arasında yer alıyor. Yedikçe iştahınızı arttıracak besinlerden birisi de muzdur. İçeriğinde bol miktarda glisemik bulunduran muz, bu nedenle diyet yapan kişilere önerilmez. Kan şekerini düşüren ve yağ yakıcı özelliği olan tarçının fazla tüketilmesi halinde iştahınız açılabilir. Bu sebeple sınırlı biçimde tüketilmesi faydalı olacaktır. Sabahları kahvaltı yerine atıştırmalık mısır gevrekleri yemeyi tercih ediyorsanız günün ilerleyen saatlerinde karnınız acıkabilir. Mısır gevreği yerine tercih edeceğini yulaf ezmesi çok daha doyurucu bir besin olacaktır.