Yanmış yemek artığını kökünden kazıp atıyor! Yağdan, kirden eser yok, sonuç tertemiz
Fırında pişirilen lezzetli yemeklerin ardından, tepside kalan inatçı lekeler hepimizin kâbusu olmuştur. Et suyunun yanmış kısımları, yapışan sebzeler veyahut fırınlanmış soslar... Ne kadar ovalarsanız ovalayın, bu lekelerin bazen tepsiyi terk etmekte direndiğini bilirsiniz. Bu inatçı kalıntıları kolayca söküp atabileceğiniz pratik yöntemler haberimizin devamında.
|
1
1 / 9Fotoğraf
Fırın tepsilerindeki kalıntılar, genellikle yüksek sıcaklıklarda pişen yiyeceklerin yüzeyde kuruması ve yanması sonucu oluşur. Özellikle yağlı yemekler ve soslar, tepsinin yüzeyine adeta yapışır ve suyla durulama bile yeterli gelmez. Ancak doğru yöntemlerle bu kalıntılardan kolayca kurtulmanız mümkün! İşte, tepsinizi tertemiz yapacak 7 etkili yöntem.