Wok tavada her şey pişirilmez! İçten içe yakıyor, metalin tadı yemeğe geçiyor
Çin mutfağında yaygın olarak kullanılan woklar, yüksek ve eğimli kenarlara sahip kase şeklinde kızartma tavalardır. Woklar genellikle sote yapmak için kullanılsa da derin yağda kızartma, haşlama ve buharda pişirme dahil olmak üzere her türlü mutfak işinde faydalıdır. Ancak bazı yiyecekleri pişirmek için uygun değil. Açıklıyoruz!
|
1
1 / 6Fotoğraf
Wok tavalar hafif olduğu için manevra kabiliyeti, iyi ısı tutması ve diğer etkili özellikleri sayesinde tercih ediliyor. Günlük soteler ve kızartmalar için wok'tan daha iyi bir kap olmadığını söyleyebiliriz. Ancak tava kullanışlı olsa da her yiyeceği pişirmek doğru olmayacak.