Oruç tuttulduğunda vücutta belli bir takım değişiklikler meydana gelir. Orucun ilk günlerinde baş ağrısı, mide problemleri gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Ancak bu tür sorunların bir kaçının sahurda yediğimiz bir takım yiyeceklerden kaynaklandığını biliyor muydunuz? İşte sahurda yenildiğinde sağlık sorunlarına neden olan yiyecekler... Mide rahatsızlıkları ile ilgili verilen önerilerden bir diğeri ise besinleri en az 40 kere çiğnemek. Lokmanızı uzun süre çiğneyerek tüketirseniz mide rahatsızlıklarınız büyük oranda azalacaktır. Uzmanlar mide rahatsızlığı olan kişilerin özellikle sahurda limon ve greyfurt gibi besinlerden uzak durmasını tavsiye ediyor. Sahurda yemekler arasında mola verilmesi gerektiği çünkü hızlı yemek yemenin reflüyü tetiklediği biliniyor. İçeriğinde bol miktarda asit barındıran domates mide hastalıklarını tetikleyebiliyor. Domatesi özellikle Ramazan ayında belirli miktarda tüketmek mide hastalıklarını engelleyecek bir yöntem olabilir. Ramazan ayında özellikle sahurda tatlı yemek çok sakıncalı. Yediğiniz iki baklava üç saatlik egzersiz ile eşdeğer. Bu nedenle özellikle şerbetli tatlılardan uzak durmak tavsiye ediliyor.