SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

En iyi karamelize soğan için şef tarifi! Sırrı zeytinyağında, dibi tutmayacak

Karamelize soğan, yemeklere eşsiz bir lezzet katmanın yollarından birisidir. Düşük ısıda uzun süre pişirilen soğanlar, doğal şekerlerini ortaya çıkararak tatlı, derin ve yoğun bir aroma kazanır. Ancak bu süreç, birçok kişi için basit bir işlem gibi görünse de ince detaylar ve sabır gerektirir. Yapılan küçük hatalar, lezzetli bir sonuç yerine acı, yanık veya sert bir soğan ile karşılaşmanıza neden olabilir. Peki, karamelize soğan hazırlarken en çok yapılan hatalar neler?

1


İlginizi Çekebilecek Haberler

  1. Doğal seçerken aman dikkat! Gündüz kullanmaktan kaçının
  2. Çocuklarda da yaygınlaşıyor! Bu hatalar migren ataklarını tetikliyor
  3. Bu ürünleri asla makineye atmayın! Saniyeler içinde çatlayıp, cilayı yok ediyor
  4. Orkideleri çoğaltmanın sırrıymış! 3’üncünün üsten kesin, kökten 2 santim çıkmalı
  5. 1 fincanı ömrü uzatacak güçte! Yeşil rengiyle organları yıkıyor, zararı sıfır
  6. Yaşı 60 ama 40 gösteriyor! Her gün üstüne bal sürüp yedi, evde gençlik kürü
  7. Baharda ekin, yaz boyu haşere görmeyin! İlaçsız yöntem, böcekler kaçışıyor
  8. Bakır bardakta ayran lıkır lıkır gidiyor! Meğer sızıyormuş, kaplama şart
  9. Mücver ertesi gün de taptaze kalsın! Lastik gibiyse çare: Kızart-sar-dondur
  10. 1 günde yağlanan saça elveda! Kuaförlerin sakladığı sır, ele alıp köpürtün

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.