Donmuş kıymayı çözdürme işlemi bazı zamanlamalara uymayabiliyor. Et yemeği hazırlamak için dondurucudan çıkardığınız kıymanın çözünmesi için belirli bir zaman aralığı olması şart. Donmuş kıymayı çözmek için en etkili yöntemlerden biri mikrodalga fırın kullanımıdır. Kıymayı dondurucudan çıkardıktan sonra vakit kaybetmeden mikrodalga fırına atın. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir püf nokta var. Mikrodalgaya attığınız donmuş etin iyi bir şekilde çözülebilmesi için kullandığınız mikrodalganın ayarlama kısmına dikkat etmelisiniz. Her mikrodalganın farklı kullanım talimatı olabilir. Ancak kontrol ettiğinizde dondurulmuş ürünleri çözdüren çeşitli ayarlar bulunuyor. Yerleştirdiğiniz donmuş kıymayı düşük güçte 1-2 dakika arası ısıtmanız yeterli olacaktır. Ancak talimatlara uyarak dakika aralıkları değişiklik gösterebilir. Bu sayede kıyma hızlıca çözülecektir. Bu teknikle kıyma hızlıca çözülürken aynı zamanda taze kalmış olacak. Çözünen kıymanın lezzetinde de herhangi bir değişiklik olmayacaktır. Bu yöntem sayesinde zamandan etkili bir şekilde tasarruf etmiş olursunuz. Donmuş et çözdürme işlemi etin tazeliğini ve lezzetini korumak için dikkatli bir şekilde uygulanması gereken bir işlemdir. Donmuş et doğru yöntemlerle çözdürülmediği zaman dokusunda bozulmalar, bayatlama ve besin değerinin kaybolması gibi sorunlar oluşabilir. Donmuş eti çözdürmek için dış mekanda uzun süre bekletmek bir hayli zaman alabilir. Ancak bunun yerine buzluk kısmından buzdolabına koyduğunuzda daha pratik bir işlem yaratmış olursunuz. Buzdolabı, etin iyi bir şekilde çözünmesini sağlarken dış etkenlerden dolayı oluşacak bakteri problemlerini önler. Eti buzdolabında çözdürmek için paketin alt kısmını bir tabağa veya kaba almak yeterli olacaktır. Acil bir durum söz konusu ise eti çözdürmek için soğuk su yöntemini uygulayabilirsiniz. Bunun için donmuş eti su geçirmez bir poşetle kaplayıp soğuk suyun altına tutun. Ancak bu işlemin ardından eti hemen pişirmeniz gerektiğini unutmayın.