Turşu ve reçelin ömrünü uzatıyor! Hangi oranda ve aşamada sirke kullanılmalı?
Geleneksel Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden olan turşu ve reçeller, sofralarımızda her daim özel bir yer tutuyor. Bu eşsiz tatların yapımında kullanılan sirke, sadece lezzet katmakla kalmıyor turşu ve reçel yapımının temel bileşenlerinden biri olarak, bu lezzetlerin uzun ömürlü ve güvenli şekilde saklanmasını da sağlıyor. Peki ama nasıl? İşte cevabı.
15.09.2024 - 15:56
|
Son Güncellenme: 15.09.2024 - 15:56
TURŞULAR HEM LEZZETLİ HEM DE KIVAMINDA OLUYOR
Turşu yapımında sirkenin en büyük rolü, sebzelerin korunmasını sağlamak. Asidik yapısı sayesinde mikroorganizmaların üremesini engelleyen sirke, turşunun uzun süre bozulmadan saklanmasına yardımcı oluyor. Bununla birlikte özellikle üzüm sirkesi turşulara karakteristik bir tat kazandırarak sofralarımızı zenginleştiriyor. Doğru sirke-su oranı kullanıldığında, turşular hem lezzetli hem de kıvamında oluyor.
İlginizi Çekebilecek Haberler
Göz altındaki koyu halkalara artık yer yok! Tek hamlede kapatıcıyı sabitleyen yöntem
Tepeden tırnağa yenileme etkisi var! Saçı parlatıp halat gibi güçlendiriyor
Obezite, diyabet, depresyon, anksiyete! ‘Nedeni uykusuzluk olabilir, ciddiye alın’
Türk kahvesini hiç böyle bilmedik! Telvesini buzdolabına koyanlar şaştı kaldı, iksir gibi
3 gün tüketen yaşıyor! Demirde pekmezi sollayan, kan şekerini düşüren süper besin
Ayağı şişiren ödemi söküp atıyor, ağrıyı şıp diye kesiyor! 15 dakikada gelen rahatlık
'Düdüklü patlar mı' korkusuna son! Gözden kaçan 'su seviyesi' kuralı, ağızda dağılacak
Ev içerisinde çamaşırları 30 dakikada kurutan taktik! Bir tanesi bile nemli kalmıyor
Serenay Sarıkaya'nın atlamadığı güzellik tüyosu! Kuaföre taş çıkartır, yanından ayırmıyor
Söz konusu pirinçse buzluğa atıp dondurun! Cebe bayram ettiriyor, tadı gram değişmiyor