Tencereye atmadan ya ezin ya kesin! Brokoli taktiği: İlaç gibi kana karışacak
Brokoli, beslenme uzmanları için besin değeri açısından neredeyse bir numaralı sebze olarak anılır. Lif, demir, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve daha pek çok maddenin kaynağı olan bu sebzeyi kestikten sonra hemen pişirdiğinizde bazı faydaları yok olabilir. Özellikle sülforafan maddesinde bulunan faydaları vücuda taşıyamıyoruz. İşte brokoliyi doğru pişirme teknikleri.
|
1
1 / 9Fotoğraf
Genellikle taze sebze ve meyveler kesildikten sonra hızlı bir şekilde tüketilmesi gerekir. Brokoli de bahsedilen faydalı sebzelerden biridir. Beslenme uzmanları kış aylarında brokoli tüketmeyi ihmal etmemeniz gerektiğini hatırlatıyor. Ancak bolca vitamin ve mineral içeren sebzeyi yanlış pişirdiğinizde tüm faydası yok olabilir. İşte nedenleri ve doğru teknikleri.