Tatlıları tarçınla süslemenin sırrı varmış! İşte 600 yıllık sağlıklı gelenek
Sütlaç, kazandibi, tavukgöğsü ve muhallebi tarçınla süslenmesi neredeyse vazgeçilmez tatlılar. Peki bu gelenek ilk ne zaman ve nasıl ortaya çıktı? 600 yıldan fazla süre önce keşfedilen sunumun sağlık sırları çözüldü!SÜTLAÇ VE TARÇIN 15’İNCİ YÜZYILDAN
Sütlaç, ‘’sütlü aş’’ veya ‘’sütlü pirinç’’ gibi isimlerle ilk olarak 15’inci yüzyılda tıbbi kitaplarda ve Kaygusuz Abdal’ın şiirlerinde geçiyordu. Daha sonra İtalyan mutfağına da giren sütlaç, Papa V. Pius’ın 1570’de verdiği bir ziyafetin üçüncü yemeği olarak ‘üzerine şeker ve tarçın serpilmiş Türk usulü sütlü pirinç’ diye sunulmuştu.