Son kullanma tarihi geçse de kullanın! 3 faktöre dikkat: Eritip 10 dakika bekletin
Hamurun kabarmasına yardımcı olan ve kabarık, lezzetli ekmekleri ve hamur işlerini yaratan sihirli dokunuşu sağlayan maya, fırıncılıkta önemlidir. İster deneyimli bir fırıncı ister mutfakta acemi olun, mayanın nasıl doğru bir şekilde saklanacağını anlamak, gücünü korumak ve başarılı pişirme sonuçları elde etmek öğrenmeniz gereken ilk detay olmalı. Haberimizde, yaş mayayı saklamak için en iyi yolları anlattık.
|
1
1 / 11Fotoğraf
Yanlış saklama, maya aktivitesinin kaybolmasına yol açabilir. Mayanın sınırlı bir raf ömrü vardır ve canlılığı zaman geçtikçe azalır. Ambalaj üzerinde yazılı olan son kullanma tarihi, garantili maya aktivitesi süresini gösterir. Uygun depolama ile maya genellikle son kullanma tarihinden sonra da kullanılabilir. Mayanın kalitesini korumak için, depolanmasını etkileyebilecek bazı faktörleri göz önünde bulundurmak önemli. Bu faktörler 3 tanedir.