Şeker tüketiminin artması kanser riskini de arttırıyor
Fransa Kanser Enstitüsü, Paris Üniversitesi ve Fransa Halk Sağlığı Ajansı tarafından yapılan bilimsel araştırmayla, günlük şeker tüketiminin 100 mililitre artırılmasının bile kansere yakalanma riskini yüzde 18 artırdığı tespit edildi.
21.08.2019 - 11:52
|
Son Güncellenme: 22.08.2019 - 09:28
Prof. Dr. Mustafa Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gıdalara eklenmiş şeker, şekerli içecekler ve diyet ürünlerin sağlık üzerinde olumsuz etkileri olduğunu söyledi. Son yıllarda yapılan bilimsel çalışmalarla, şekerli içeceklerin önemli sağlık sorunları ile ilişkili olabileceğinin gösterildiğini ifade eden Şahin, özellikle işlenmiş gıdalarda yüksek fruktoz içeren mısır şurubu ve eklenmiş şeker kullanımının son 20 yılda hızla arttığını belirtti.
İlginizi Çekebilecek Haberler
Kaşları besleyip gürleştiriyor! Gece bekletip sabah yıkayın, sonuç muhteşem
Sağlıklı ve başarılı bir okul dönemi için bağışıklık güçlendirecek 10 öneri!
Saçları keçeye çeviren hareket! Doğal şekilde kuruması avantaj, 2 kez yetiyor
Sokaktaki gibi çıtır, pastanedeki gibi lezzetli! Simit böyle yapılır, sırrı mayasında
Tencere kapağıyla koltuklar bal dök yala olacak! Kumaşa işleyen teri de söküyor
Nefes darlığı, çarpıntı ilk belirtisi! Kalp kapağında başlıyor, maddi kayıp yaratıyor
Banyoda asılıyken mikrop depoluyor! Temizleseniz de kirletiyor, en iyisi kabak lifi
Hürrem Sultan'ın yediği, içtiği hep mesele olmuş! Âşık eden güzelliğinin 11 şartı vardı
Limon tuzu aldatmacası! Mideyi delip geçiyor, kozmetiklerin bile içinde var
Kirpikleri pıt pıt döküyor! Kıvırırken paramparça eden hata, kaliteli olsun