Kıyır kıyır poğaça yapmanın püf noktalarını öğrenmek için şeflerin uyguladığı yöntemleri sizinle paylaşmak üzere karşınızdayız. Maya kullanmadan lezzetli poğaçalar yapmanın yolu oldukça sandığınızdan çok daha kolay. İşte adım adım poğaça yapmanın sırları! 2 tane yumurta (bir yumurta sarısı üzerine sürmek için ayırın), 1 su bardağı yoğurt, Yarım su bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz (silme), 2 paket kabartma tozu, aldığı kadar un yeterli. İç malzemesi için beyaz peynir, üzeri için de yumurta sarısı gerekiyor. İsteğe bağlı olarak çörekotu ve susam da eklenebilir. İç malzemesine ise dereotu yakışabilir. Hamur yoğurma kabına un hariç tüm malzemeleri karıştırın. Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun ve üzerini streç film ile örtüp 30 dakika kadar dinlendirin. Dinlenen hamuru bezelere ayırın. Hamuru avucunuzun içinde açın. Ortasına bir miktar peynir koyup yuvarlayın. Daha sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine mayasız poğaçaları aralıklı olarak yerleştirin ve üzerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu veya susam serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında kızarana kadar pişirmelisiniz.