Dr. Bulsiewicz meyvenin sağlık için ‘kötü’ olduğuna dair tuhaf bir söylenti olduğuna dikkat çekerek, Meyvenin uygunsuz bir şekilde kötü muamele gördüğünü düşünüyorum diyor. “Meyvelerin bizim için inanılmaz derecede iyi olduğunu düşünüyorum. Aslında daha fazla meyve tüketen insanların şeker hastalığına yakalanma olasılığı daha düşük, aynı zamanda kilo da veriyorlar. dedi. Dr. Bulsiewicz'in sözleri, bir dergide yayınlanan 2021 tarihli çalışmayla da destekleniyor. bu çalışma, düzenli olarak bütün meyveleri yiyen bireylerin tip 2 diyabet geliştirme riskinin daha düşük olduğunu gösteriyor. Dr. Bulsiewicz, bağırsak mikrobiyal çeşitliliğine yardımcı olabileceği için kimchi, miso ve kefir gibi fermente gıdaları yeme düzenimize dahi etmemiz gerektiğini belirtiyor. Karalahana, marul, ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeler, antioksidanlar ve vitaminlerle dolu oldukları için sağlığınız için harikadır. Dr. Bulsiewicz, Yeşillerin neredeyse hiç kalorisi yok, ancak tonlarca besin değeri var; bu çok iyi diyor. Yapraklı yeşillikler, protein dolu bir ana öğünün tam bir yemek olması için harika bir temel-yan ürün olarak öne çıkıyor. dedi. Bağırsak mikrobiyomlu gıdalar, yani lif oranı yüksek olanlar ve nişastalar, Dr. Bulsiewicz'e göre şöyle özellikler barındırıyor, Tam tahıllar özellikle kalp-sağlıklı çözünür liflerle yüklüdür, bu da onları kardiyovasküler sağlıklarını veya kan basıncını izleyenler için besleyici bir gıda haline getirir. Eski tarz yulaf ezmesinden, kahverengi pirinç kâselerine kadar kahvaltı, öğle veya akşam yemeğinize tam tahılları eklemek kolaydır.” Dr. Bulsiewicz, omega-3 açısından zengin tohumlardan olan chia tohumları, kenevir tohumları ve hatta ceviz gibi kuruyemişlerden de bahsediyor. “Bunlar omega-3 yağları içeriyor” diyen Dr. Bulsiewicz, her zaman daha da fazlasına ihtiyaç duyulacağını da ekliyor. Sağlıklı yağlar, kilo vermeye çalışsanız bile besleyici yaşam tarzının önemli bir parçasıdır. ‘Kötü’ yani LDL kolesterolü düşürmeye ve kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olabilirler. Ayrıca, omega-3 yağ asitleri kalp sağlığını iyileştirmeye ve vücuttaki iltihabı azaltmaya da yardımcıdır. Deniz yosunu, Dr. Bulsiewicz'in büyük bir omega-3 ve B12 vitamini kaynağı olduğundan bahsettiği başka bir besin. Sizi ağlatan herhangi bir sebzeyi, yemeniz gereken aromatikler listesine ekleyin. Dr. Bulsiewicz, bunları, soğan, sarımsak, arpacık diye açıklıyor. Lezzetliler, aynı zamanda kalbiniz için de harikalar ve sizi kanserden koruyorlar. Doktorun belirttiğinin yanı sıra, soğan ve sarımsağın sağlığa bazı şaşırtıcı faydaları da var. Her ikisi de inflamasyonu azaltmaya yardımcı olabilecek antioksidanlarla dolu olması sağlıklı bağırsak bakterilerini beslediği için ve prebiyotikler sağlamalarıyla bağırsak açısından da sağlıklılar. Dr. Bulsiewicz'e göre fasulye, kalbinize ve genel sağlığınıza iyi geliyor. Dr. Bulsiewicz, Bana göre bu 1 numara diyor. Bunlar bağırsak sağlığına faydalı yiyecekler, uzun ömürlü yiyecekler ve kalp hastalığı, kanser, felç, diyabet gibi genel hastalıklara ilişkin kanıtlara bakarsanız, bunların bunlara sahip olma olasılığınızı azalttığını göreceksiniz. Baklagiller arasında fasulye, nohut, mercimek ve daha fazlası yer alıyor. Özellikle lif bakımından zengin olan baklagiller sindirim sağlığınız için harikadır. Dr. Bulsiewicz’e göre konserve fasulye de aynı faydaları sağlar ve hazırlanması daha da kolay. Dr. Bulsiewicz, mantarların beslenmemizde ne kadar faydalı olduğunu açıklıyor. Dr. Bulsiewicz, Lif içeriyorlar ve bizim için inanılmaz derecede iyiler diyor. Mantar tüm faydaların yanı sıra bağırsak sağlığınızı da güçlendirebilir ve antiinflamatuar özelliklere sahip olabilir.