Oruç tutarken enerjinizi artırın! ‘Kompleks karbonhidratlar uzun süre tokluk sağlar’
İftarda ve sahurda doğru besinleri seçmenin oruç süresince enerjiyi dengede tutmaya yardımcı olduğunu söyleyen Diyetisyen Çağlasu Alageyik, Ramazan ayını sağlıklı tamamlamak için önerilerde bulundu.HURMA HIZLI ENERJİ SAĞLAR
İftarda dikkat edilmesi gerekenlere değinen Dyt. Alageyik, “İftara başladığınızda öncelikle su içmek çok önemlidir. Vücudunuz uzun süredir susuz kalmış olduğundan, oruç açarken bol miktarda su içmelisiniz. 1-2 su bardağı su içmek, mideyi rahatlatır ve sindirimi kolaylaştırır. İftara hurma ile başlamak geleneksel olarak önerilir. Hurma, hızlı enerji sağlar, kan şekerini dengeler ve sindirim sistemini uyarır. Ayrıca, hurmada bulunan lif, iftarda mideyi fazla doldurmadan daha uzun süre tokluk sağlar” diye konuştu.