Genellikle yemeği pişirmeden önce soğan, sarımsak ve salça kullanılarak kavurma işlemi gerçekleştirilir. Ancak kıymalı bir yemek hazırlanıyorsa, işler değişmeye başlayabilir. Yemek hazırlayanlar için değişmeyen altın kurallar vardır. Mutfaktan ayrılmayanların çoktan çözdüğü bu meselede her iki besin de ayrı ayrı kavrulmalıdır. Soğanı kavurup eti eklerseniz kıyma pişene kadar soğanlar yanabilir. Farklı bir durumda ise kıyma suyunu salar ve soğanı kötüleştirir. İkisini birlikte pişirmek isterseniz deneyebilirsiniz. Ancak iç açıcı sonuçlar elde etmeme ihtimaliniz daha yüksek. Birlikte pişirmek isteyenler için öncelik kıymaya verilmelidir. Güzelce kavrulan kıymanın üzerine soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurabilirsiniz. Aynı şekilde havuç, patates gibi sulu yemek malzemelerini de mümkünse ayrı pişirin. Yemek hazırlarken dikkat edilmesi gereken altın kurallardan biri de salça ile ilgili. Salçayı tencereye erken bir zamanlamada eklerseniz yanmaya başlar. Lezzet ve doku vermesi için ekleyeceğiniz salçayı geç ilave edebilirsiniz. Salçayı pişirme gibi bir derdiniz olmasın, yalnızca ısıtılacak. Bir diğer püf nokta ise tereyağı hakkında. Zeytinyağı veya Ayçiçek yağı tencereye ilk dahil olan besinlerdir. Ancak tereyağı tencereye en son girmelidir. Isıya dayanıklı olmayan bu yağ çeşidi, hemen yanarak kokusu, tadı ve yapısında değişiklikler göstermeye başlar. Kavurma işlemi yaparken işlemleri belirli bir tat paleti belirler. Ancak bu tat katmanlarını istediğiniz gibi yönetebilirsiniz. Soğanın şekerli tadının ön planda olmasını isteyenler önce soğanı kavurur, kıymanın et tadını daha fazla almak isteyenler ise yüksek ateşte kıymayı kavurur. Kıyma ve soğan arasındaki sorunun asla bir tane cevabı olmadığını anlıyoruz. Pişireceğiniz yemeğe, almak istediğiniz lezzete göre değişkenlik gösteriyor. Özellikle kıymayı önce pişirmeye karar verdiyseniz kıymanın dış kısmı kahverengileşmeye başlayacaktır. Bu sayede daha derin ve etsi tatlar ortaya çıkacaktır. Soğanda bulunan doğal şekerler ise yüksek ısıda parçalanmaya başlayacaktır. Karamelize soğan hazırlığından anlayacağınız üzere, soğanı kavurduğunuzda tatlımsı bir lezzet ve kahverengi bir görüntü elde etme ihtimaliniz yüksek. Ancak mükemmel lezzet peşinde olanlar bu lezzetleri ayrı ayrı kavurup soğutmadan birleştirmelidir.