Çiftlikte yetişen karideslere çiftçiler, enfeksiyonların, hastalıkların ve parazitlerin yayılmasını önlemek için sularına antibiyotik ve böcek ilacı koyuyor. Aşırı kalabalık olan çiftliklerde suların içine klor dahi konulabiliyor. Tüm bunlar kimyasal katkı maddesine sahip içerikler olduğu için sağlığımıza zarar verebilir. Genel olarak patates en güvenilir sebzedir. Patatesleri aşırı nemli bir ortamda bırakır ya da çok uzun süre bekletirseniz filizlenmeye başlar. Filizlenme sırasında zehirli toksik bileşikler üretir. Bu filizlenmeleri kesmiş olsanız bile bu toksikler patatesin içine işler, filizlenen patatesleri kullanmamalısınız. Mantar toplama işlemi dikkat edilmesi gereken bir husustur. Yol kenarlarında veya fabrika yakınlarında yetişen mantarlar radyoaktif akımlara maruz kalarak toksik içerebilir ve bu durumda sağlığınıza zarar verir. Çiğ fasulye toksin ve lektin içerir. Bu içerikler de gıda zehirlenmesi riskini ortaya çıkarır. Sağlığımız için fasulyeyi çiğ tüketmemeliyiz, en az 10 dakika kaynatarak bu toksinlerden kurtulabilirsiniz. Başta peynirler olmak üzere küflenen diğer gıdaları da tüketmek kültürümüzde oldukça yaygın. Küflü bölge bir bıçak yardımıyla kesilir ve kalan kısmı yenilir. Ancak yapılan bu davranış sağlığınızı fazlaca tehdit ettiğini biliyor muydunuz? Küflenen bölgece oluşan mikotoksinler görünmezdir ve gıdanın her yerine hızlıca nüfuz eder. Küflenen hiçbir şeyi yemeyin.