Nohudun suyunu döken bin pişman! Akciğerleri yıkıyor, ağrıyı 'şıp' diye kesiyor
Lezzetli bir nohut yemeği için, nohutların güzelce pişmesi gerekir. Bu sebeple genellikle nohutları bir gece önceden suda bırakır, iyice yumuşamalarını sağlarız. Peki, pişirme vakti geldiğinde o suyu ne yapıyorsunuz? Eğer ki döküyorsanız, büyük hata yapıyorsunuz! Neden mi, işte açıklıyoruz!
|
1
1 / 8Fotoğraf
Nohut suyu genellikle göz ardı edilen ama aslında sindirimden cilt sağlığına, bağışıklıktan kalp sağlığına kadar birçok konuda destekleyici özelliklere sahip değerli bir bileşendir. Nohutları ıslatırken elde ettiğiniz bu su, suda bekleyen nohutlar tarafından salınan lifler, proteinler ve önemli mineraller içerir. Bu suyu dökmek yerine yemeklerde kullanmak ise, bu besin değerlerini yemeğinize dahil etmenizi sağlar. Hatta gelin, nohut suyunun sağlık üzerindeki olumlu etkilerini daha yakından inceleyelim.