Nohudun suyunu döken bin pişman! Akciğerleri yıkıyor, ağrıyı 'şıp' diye kesiyor
Lezzetli bir nohut yemeği için, nohutların güzelce pişmesi gerekir. Bu sebeple genellikle nohutları bir gece önceden suda bırakır, iyice yumuşamalarını sağlarız. Peki, pişirme vakti geldiğinde o suyu ne yapıyorsunuz? Eğer ki döküyorsanız, büyük hata yapıyorsunuz! Neden mi, işte açıklıyoruz!
26.08.2024 - 15:11
|
Son Güncellenme: 26.08.2024 - 15:24
Nohut suyu genellikle göz ardı edilen ama aslında sindirimden cilt sağlığına, bağışıklıktan kalp sağlığına kadar birçok konuda destekleyici özelliklere sahip değerli bir bileşendir. Nohutları ıslatırken elde ettiğiniz bu su, suda bekleyen nohutlar tarafından salınan lifler, proteinler ve önemli mineraller içerir. Bu suyu dökmek yerine yemeklerde kullanmak ise, bu besin değerlerini yemeğinize dahil etmenizi sağlar. Hatta gelin, nohut suyunun sağlık üzerindeki olumlu etkilerini daha yakından inceleyelim.
İlginizi Çekebilecek Haberler
Obezite, diyabet, depresyon, anksiyete! ‘Nedeni uykusuzluk olabilir, ciddiye alın’
Türk kahvesini hiç böyle bilmedik! Telvesini buzdolabına koyanlar şaştı kaldı, iksir gibi
3 gün tüketen yaşıyor! Demirde pekmezi sollayan, kan şekerini düşüren süper besin
Ayağı şişiren ödemi söküp atıyor, ağrıyı şıp diye kesiyor! 15 dakikada gelen rahatlık
'Düdüklü patlar mı' korkusuna son! Gözden kaçan 'su seviyesi' kuralı, ağızda dağılacak
Ev içerisinde çamaşırları 30 dakikada kurutan taktik! Bir tanesi bile nemli kalmıyor
Serenay Sarıkaya'nın atlamadığı güzellik tüyosu! Kuaföre taş çıkartır, yanından ayırmıyor
Söz konusu pirinçse buzluğa atıp dondurun! Cebe bayram ettiriyor, tadı gram değişmiyor
Osman Müftüoğlu son noktayı koydu: Limonlu mu, sirkeli mi? 'Kendisi daha önemli'
Lezzeti içe işleyen palamut tarifi! Sadece 210 kalori, püf noktası sosunda saklı