Neden hurma yemeliyiz? - Orucu hurma ile açmanın faydaları nelerdir?
Ramazan sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alan hurmanın vücut için faydaları saymakla bitmiyor. Orucun hurma ile açılması, gün içerisinde hızla boşalan karbonhidrat depolarının dolmasına, tatlı isteğinin giderilerek iştah kontrolümün sağlanmasına katkı sunabiliyor. Hurmanın faydaları bu kadarla da bitmiyor ancak hurma yerken dikkat etmemiz gereken bazı detaylar da var. "Hurmayı nasıl yemeliyiz?", "Hurma yerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?", "Sahte hurma nasıl anlaşılır?" sorularının cevabını merak ediyorsanız Beslenme ve Diyet Uzmanı Demet Cerit'e kulak verin! İşte hurmanın 8 faydası...
|
1
1 / 14Fotoğraf
Hurma nasıl bir besindir?
Hurma meyvesinin bileşiminin büyük bir kısmını başta glikoz ve fruktoz olmak üzere basit karbonhidratlar oluşturuyor. Yavaş ve geç sindirilen kompleks karbonhidratlar grubunda yer alan diyet lifleri bakımından da oldukça zengin. Ayrıca sıkça tükettiğimiz diğer meyvelerde bulunmayan bir aminoasit çeşitliliğine sahip. Hurma potasyum, fosfor, magnezyum, kalsiyum, sodyum, demir, çinko, bakır ve selenyum gibi birçok mineralin yanı sıra, B1, B2, niacin, B6 gibi B grubu vitaminler, A ve C vitamini ile antioksidan özellikteki fenolik bileşikler ve karotenoitler bakımından da yine zengin bir besin. Faydalarını ise şöyle sıralayabiliriz: