Ne sirkeli ne de tuzlu su tam temizlemiyor! Yıkamadan önce sapından ayırmak sart
Brokoli, antioksidan, lif ve vitamin yönünden oldukça zengin bir sebzedir ve bu özellikleriyle tam bir şifa deposudur. Ancak, brokoliyi tüketmeden önce doğru şekilde temizlemek, besin değerlerini koruyarak güvenle sofralarımıza taşımak için oldukça önemlidir. Bu faydalı sebzeyi sadece suda bir kez durulamak yeterli değil. Brokoli, çok sayıda küçük ve sıkı yaprakçığa sahip olduğu için kir, toprak veya tarım ilaçları kalıntılarını tutma eğiliminde olan bir sebzedir. Bu nedenle brokoliyi tüketmeden önce doğru şekilde temizlemek büyük önem taşır.
|
1
1 / 7Fotoğraf
Brokolileri temizlerken yüzeydeki kalıntıları uzaklaştırmanın yanı sıra yaprakçıkların arasına sıkışmış kirleri de çıkarmak gerekir. Küçük gözenekleri ve sık yaprak yapısı nedeniyle sadece suyla yıkamak yeterli gelmeyebilir. Özellikle organik olup olmadığında emin olmadığınız bir brokoli söz konusuysa, yaprakçıkların aralarında kalmış olabilecek tarım ilacı kalıntılarını gidermek için farklı yıkama yöntemleri uygulanmalıdır. Sirkeli veya tuzlu su gibi doğal yöntemler, brokolinin temizlenmesinde etkili bir çözüm sunabilir.