Çoğumuz restoranlarda yemek yerken gıda hijyen değerlendirmelerine çok dikkat ederken, evde yemek hazırlarken aynı düzeyde incelemeyi uyguluyor muyuz? Evde olabildiğince hijyenik olmak ve gıda zehirlenmesi riskini en aza indirmek için bu kuralları dikkate alın... Yiyecekleri güvenli bir şekilde saklamak için buzdolabınız her zaman 5 ° C'nin altında bir sıcaklıkta olmalıdır. Bu, bakterilerin çoğalma oranını sınırlarken; gıdaların ömrünü uzatır. Mısır veya bezelye gibi dondurulmuş sebzeyi soğuk olarak servis etmeyi planlasanız bile (örneğin, bir salatada) ambalajdaki talimatlara göre iyice pişirmek önemlidir. Mutfağınızda elinizin altında elinizi kurulamak için kullandığınız bezlerin temizliğine de özen göstermelisiniz. Çünkü havlular özellikle nemli oldukları takdirde bakteri barındırıyor. Diğer mikrop noktaları arasında bulaşık süngerleri ve bulaşık bezleri de yer alıyor. Sıvıyı sıkmadan ve doğal olarak kurumasına izin vermeden önce bu ürünleri dezenfekte etmeniz gerekiyor. Artık yiyecekleri hala sıcakken buzdolabına koymak, buzdolabının sıcaklığını önerilen maksimum 5 ° C'nin üzerine çıkarabilir. Ancak çok uzun süre soğumaya bırakmak bakterilerin çoğalmasına da izin verebilir. Bu nedenle pişirildikten sonra iki saat içinde yiyecekleri oda sıcaklığına soğutun ve buzdolabına veya dondurucuya koyun. İşlemi hızlandırmak için artıkları plastik bir gıda saklama kabına aktarın, kapağı sabitleyin ve içinde birkaç santimetre soğuk su bulunan bir fırın tepsisinde bekletin. Et ürünlerinin pembe et kalmayıncaya ve suları temizlenene kadar pişirilmesi gerektiğini hepimiz biliyoruz. Bu noktada, bir gıda termometresine yatırım yapmak, herhangi bir yiyeceği güvenli bir şekilde pişirmek için tahminde bulunmaya yardımcı olacaktır. Böylece az ya da çok pişirme sorunları ile karşılaşmayacaksınız. Yemek için güvenli olduğunu düşündüğünüz ürünleri bile eğer tarihi geçmişse asla tüketmeyin.