Midyeden zehirlenmemek için dikkat edilmesi gereken 4 nokta
Dolmasından tavasına, çorbasından pilavına vazgeçilmez sokak lezzetlerinin biri de midye... Peki yediğiniz midye dolmanın hangi ortamlarda üretilip hazırlandığını biliyor musunuz? Bunlara dikkat edilmediği takdirde midyeden zehirlenme vakalarına sıkça rastlanabiliyor. Peki, midye yerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Midye nasıl zehirler? İşte bilinmesi gerekenler...
|
1
1 / 6Fotoğraf
FAO (Gıda ve Tarım Örgütü) tarafından tüketime hazır ürünler sınıfına dahil edilen midyenin sağlıklı bir deniz ürünü olarak değerlendirilebilmesi için nerede yetiştirildiğine dikkat edilmesi gerekiyor. İşlenmesi, hazırlanması ve pişirilmesi sırasında hava kirliliği, böcek gibi çevresel etkilere de maruz kalabilirken midye dolmanın yüksek pH ve besin örüntüsü, mikroorganizmaların üremesi için ideal bir ortam oluşturuyor. Sokak satıcıları tarafından hijyenik ve uygun olmayan sıcaklıklarda depolanan midye dolmalar gıda zehirlenmelerine ve gıda kaynaklı hastalıklara neden olabiliyor. Peki midye tüketmeden önce nelere dikkat edilmesi gerekiyor? Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşe Sena Binöz çok önemli bilgiler paylaştı.