Meze sofralarının en güzel başlangıcı: Yozgat'ın pezzik cacığı
Meze sofralarında başlangıç olarak servis edilen tadı çok lezzetli olan Yozgat'ın meşhur lezzeti pezzik cacığı tarifini sizinle paylaşıyoruz. Pezzik cacığı şimdiye kadar yediğiniz mezelerden daha farklı malzemelerden oluşuyor. Bu noktada bulgurun ve pancarın mükemmel uyumunu çok seveceksiniz. Peki, evde pezzik cacığı nasıl yapılır?
|
1
Şimdiye kadar yediğiniz tüm mezeleri unutun! Pancar cacığı olarak da bilinen Yozgat yöresine ait olan pezzik cacığı ara veya ana öğün olarak tüketiliyor. Dilerseniz içerisine sucuk ve pastırma da ekleyebilirsiniz. Özellikle meze sofralarının en güzel başlangıcı olarak bilinen pezzik cacığının en önemli iki malzemesi; bulgur ve pancar. Bu ikisinin uyumuna bayılacaksınız!