Meyve çekirdekleri sağlık için servet gibi! Bir kere deneyen vazgeçemiyor
Yaz meyveleri... Güneşin tüm enerjisini içine hapsetmiş, sağlık, şifa, lezzet kaynakları. Meyvelerin çekirdekleri ise asla atılmaması ve mutlaka değerlendirilmesi gereken kısımları arasında. Kimi sağlık ve lezzet için hazırladığınız tariflere eklemek için kimi de komposto yapımında kullanmak ya da hiç olmadı toprağa ekmeniz için önemli. Açıklıyoruz!
|
1
1 / 7Fotoğraf
ATA TOHUMU DESTEKLEYİN
Meyve ve sebzeleri atıksız mutfak çerçevesinde değerlendirme konusunda başlıca görevlerimizden biri de gıdanın doğal tohum ve doğal tarımla yetiştirilmiş olması. Çünkü çekirdeği de bağımsız bir kısım olmadığından fayda sağlaması için meyvenin ata tohum olması önemli. Bazı meyvelerin çekirdekleri yarar-zarar açısından biraz kafa karıştırıcı olabiliyor. Birçok hastalıkla savaşmak için tavsiye edilen kayısı çekirdeği, bazı uzmanlar tarafından zehirli olarak da kabul ediliyor. Bazı çekirdekler çekirdeği vücutta siyanüre dönüşen bir bileşik olan ‘amigdalin’ içeriyor. Bu nedenle dikkatli yenilmesi veya kullanılması gerekiyor.