Mevsim geçişinin çaresi Omega-3! Hastalığa teslim olmamak için bunlara dikkat
Mevsim geçişlerinde ani ısı değişimleri ile birlikte yorgunluk, halsizlik ve sürekli karbonhidrat yeme isteğinin çok sık görülen şikâyetler arasında olduğunu, yeterli ve dengeli beslenerek bu şikâyetlerden kurtulmanın mümkün olduğunu belirten Diyetisyen Pınar Doğan, “Mevsim geçişlerinde Omega-3 yağ asitleri içeren besinleri tüketin. Yağlı tohumlar olan kuru yemişler, ceviz fındık, badem gibi besinler Omega-3’den zengin kaynaklardır. Bunun dışında haftada 2 gün balık tüketimi de önemlidir” dedi.Vücudun hastalık oluşturma potansiyeline sahip mikroorganizmalar ile mücadele eden ve çeşitli hastalıkların gelişimine engel olan sistemine bağışıklık adı verildiğini dile getiren Diyetisyen Doğan, C Vitamini, A Vitamini, demir bakımından zengin besinler, kalsiyum ve protein içeren gıdalar, yaban mersini ve bitter gibi antioksidan bakımından güçlü besinlerin soğuk havalarda bağışıklığı güçlendirdiğini söyledi. Diyetisyen Doğan ayrıca, badem, çekirdek, ceviz ve fındık gibi besin değeri yüksek kuruyemişler, Omega-3 değeri yüksek besinler olan deniz ürünleri ve bitkisel protein barındıran bakliyatlar ve yoğurt gibi probiyotik içeren besinlerin düzenli tüketilmesi konusuna dikkat çekti.