Mersinli ustalar tantuniyi böyle yapıyor! Sırrı yüksek ateş ve hızda, lezzeti şahane
Tantuni, Akdeniz’in güzide kenti Mersin’den sokak lezzetlerinden biri olmaktan çıkarak, tüm Türkiye’ye yayılmış hatta dünya mutfaklarını dahi etkilemeyi başarmış bir lezzettir. İncecik doğranmış etlerin, tam kıvamında hazırlanmış baharat ve yağ ile harmanlanarak yüksek ateşte pişirilmesi ile hazırlanır. Ancak bu özel lezzeti birkaç püf noktasına dikkat ederek evinizde de hazırlayabilirsiniz.
|
1
1 / 8Fotoğraf
Lezzetli bir tantuni hazırlamanın sırrı, malzemelerin kalitesinden etin pişirme süresine kadar ince ayrıntılarda saklıdır. Baharatların ölçüsünden yağın kıvamına, kullanılan tava türünden etin seçimine kadar her detay, tantuninin lezzetinde büyük bir rol oynar. Ustaların paylaşmış olduğu püf noktaları göz önünde bulundurarak, kendi mutfağınızda bol baharatlı ve bol sulu tantuninizi hazırlayabilirsiniz