Margarin ve trans yağ hakkında bilinmeyen gerçekler
Trans yağ denince aklınıza ilk margarin mi geliyor? Margarinle yapıldığı bilinen bazı bisküvi, gofret, kek gibi ürünleri tüketirken kararsız mı kalıyorsunuz? Uzmanlar, özellikle trans yağ miktarı yüksek yağların fazla tüketilmesinin kalp damar hastalığını yüzde 21 artırdığını belirtiyor. Ancak bir süredir Türkiye’de markalı margarinler, "Trans yağ yoktur" logosuyla satılıyor. Peki, bu ne anlama geliyor? Trans yağ ve margarin konusunda pek çok kişinin kafasındaki soruları milliyet.com.tr'den Senim TANAY KARAKUŞ sordu, Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD) Genel Koordinatörü ve Gıda Mühendisi Ebru Akdağ cevapladı