Lokum kıvamında sote için 'tava' yöntemi! Haşlamaya dönmesin, sırasıyla pişirin
Soteleme işlemi, doğru şekilde uygulandığı zaman sebze veya etlerin hem lezzetini hem de dokusunu yani o aradığımız kıvamı en iyi şekilde ortaya çıkarır. Aslında oldukça basit görünebilir; sebzeleri, etleri veya diğer malzemeleri tavada hızlıca pişirmek gibi. Ancak doğru hazırlık süreci, doğru yağ seçimi, doğru teknik veya yöntemin uygulaması gibi ayrıntılara dikkat edilmediği takdirde yanmış malzemelerden lezzetsiz yemeklere kadar çeşitli sorunlara yol açabilir. Peki, soteleme sırasında en sık yapılan hatalar neler?
|
1
1 / 7Fotoğraf
Pek çok kişi, soteleme sırasında yapmış olduğu küçük hataların lezzeti nasıl etkilediğinin farkında değil. Tavayı yeterince ısıtmamak, malzemeleri tavaya fazlaca doldurmak veya doğru yağı seçmemek, sık yapılan hatalardan sadece birkaçıdır. İşte, soteleme yapılırken dikkat edilmesi gerekenler…