Lif, vitamin ve antioksidan deposu! Balkabağı göz sağlığını koruyor
‘Cucurbita pepo’ adlı bitki türüne ait bir kabak çeşidi olan bal kabağı, genellikle sonbahar mevsiminde yetişiyor. Balkabağının sahip olduğu düşük kalori ile sağlıklı bir diyette kilo kontrolüne yardımcı olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Elif Bilgin Baş, bu lezzetli sebzenin gözleri olan faydaları hakkında önemli bilgiler verdi.FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR
İçerdiği lif, vitamin ve antioksidanlarla besleyici bir sebzedir ve yöresel yemeklerin yanı sıra tatlılarda da kullanılır. Yemeği yapıldığında, fırınlanıp püre haline getirilebilir veya çorba yapımında kullanılabilir. Özellikle kabak tatlısı pek çok kişi tarafından sıkça yapılır. Sağlık için faydalı bileşenler içeren bal kabağı, yemek yapımında ve sağlıklı beslenme programlarında çeşitli şekillerde kullanılabilir.