Lezzeti içe işleyen palamut tarifi! Sadece 210 kalori, püf noktası sosunda saklı
Denizlerde av yasağının 1 Eylül'de sona ermesiyle bol miktarda ağlara takılan palamut, hem balıkçının hem de balık severlerin yüzünü güldürüyor. Lezzetli bir palamut yemenin yolu ise iyi marinasyondan geçiyor. İşte palamut marinasyonunda lezzeti zirveye çıkaran malzeme!
|
1
1 / 7Fotoğraf
1 Eylül'de ‘Vira bismillah’ diyerek ekmeğini denizden çıkarmaya koyulan Karadenizli balıkçılar, limanlara kasalar dolusu palamutla dönüyor. Ağlara takılan tonlarca palamut, tezgâhlarda 40 ila 50 lira arasında değişen fiyatlarla balık severlerle buluşturuluyor. İster yağda, ister ızgarada palamut yemek isteyenler içinse çeşitli tarifler bulunuyo