Lapa olduysa hemen dökmeyin! Bir dilimi kıvamını değiştiriyor, israfı bitiren tüyo
Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan pilav, genellikle her akşam yemeğinde sofralardaki yerini alır. Sulu ev yemeklerinin yanından eksik etmediğimiz pilav bazı zamanlarda kıvam almayabilir. Lapa olunca da direkt çöpe atılır. Pilavı israf etmek yerine, bir dilim ekmek sayesinde diri hale getirebileceğinizi söylesek? İşte harika taktik.
|
1
1 / 7Fotoğraf
Pilav yapmak, her ne kadar kolay gibi görünse de aslında ustalık ister. Tane tane dökülen, tam kıvamında bir pilav yapmak her zaman kolay olmayabilir. Bazı günlerde ne yazık ki sonuç istediğimiz gibi olmaz ve pilav lapa haline gelir. Eğer pilavınız lapa olduysa, tek bir dilim ekmekle bu durumu kurtarmak mümkün.