Türk mutfağının vazeçilmez lezzetlerinden olan lahana sarması, yanında limonu ile servis edilen nefis bir atıştırmalıktır. Lahana sarmasını daha lezzetli bir hale getirmek için bu taktiği deneyin. Lahana sarmasını daha lezzetli bir hale getirmek için tavuk suyu kullanmayı deneyebilirsiniz. Tavuk suyu yalnızca çorba ve pilavlarda değil, sarma gibi alternatif yiyeceklerin de daha lezzetli olmasını sağlar. Sarmaları pişirmeden önce 1 çay bardağı tavuk suyu eklediğinizde kuru kalmasını önleyerek lezzetini artırır. Sıcak yaz aylarında lezzetli bir lahana sarması hazırlamak ve soğuk atıştırmalık olarak tüketmek istiyorsanız bu tarifi mutlaka değerlendirin. - 1 adet orta boy yassı lahana İç Harç için Malzemeler- 300 gr. kıyma- 2 su bardağı yıkanmış pirinç - Yarım su bardağı zeytinyağı- 2 adet soğan - 4-5 diş sarımsak - 2 yemek kaşığı domates salçası- 1 yemek kaşığı biber salçası- Yarım su bardağı su- Tuz - 1 tatlı kaşığı kuru nane - 2 çay kaşığı karabiber- 1 tatlı kaşığı pul biber- Yarım bağ maydanozSosu için malzemeler- 1 yemek kaşığı domates salçası- 2 su bardağı su - 4 yemek kaşığı zeytinyağı- Tuz- Karabiber Lahananın dış yapraklarını ayıklayın. Altındaki göbeği nazikçe çıkartın. Ardından tencereyi ocağa alıp içerisinde su ekleyip kaynatın. Lahanayı dörde bölün ve tencereye alıp kaynar suda 5-6 dakika haşlayın. İç harcını hazırlarken kabın içerisinde kıyma, yıkanmış pirinç, zeytinyağı, ince yemeklik doğranmış soğan, ezilmiş sarımsak, domates salçası, biber salçası, su, kuru nane, karabiber, pul biber, ince kıyılmış maydanoz ve tuz ilave edip yoğurmaya başlayın. Son olarak lahanayı sarma işlemine geçebilirsiniz. İç harcı doldurarak sarmaya başlayın. İşlem bittiğinde tencereyi doldurabilirsiniz. Lahana sosunu hazırladıktan sonra sarmaların üzerinde gezdirin. Ardından kısık ateşte yumuşayana kadar 40-45 dakika pişirin.