Kuru üzümün suyunu ekleyin! Kek gibi ekşi mayalı ekmek parmakları yedirecek
Kuru ya da taze üzümden yapılan çok lezzetli ve sağlıklı bir ekmek tarifiyle geldik. Tarifini belki de hiç duymadığınız üzüm sulu, ekşi mayalı, zeytinyağlı ve kekikli bu ekmek, kahvaltı ve çay sofralarınızı lezzetlendirecek. Peki bu sağlıklı tam buğday ekmeği nasıl yapılır?
|
1
1 / 7Fotoğraf
ÖNCE MAYAYI YAPIN
1 su bardağı (150 gram) un, 1 tatlı kaşığı şeker ve 150 ml kuru üzüm suyunu karıştırın. Ilık bir yerde üstü örtülü şekilde 3 ila 4 saat mayalanmaya bırakın. Mayanın hacmi artınca 2/3 su bardağı suyu, 250 gram tam buğday ununu, 100 gram ekmek ununu, 10 gram yani 2 tatlı kaşığı, tuzunu, 2 tatlı kaşığı kekiği ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyin. Hacmi 2 katına çıkana kadar 2 ila 3 saat ılık bir yerde tutun. Daha sonra yoğurun ve ekmeği şekillendirin. Hamur 2 katına çıkana kadar mayalanmaya bırakın ve önceden ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin.