Uzmanlar, her yıl olduğu gibi kurbanların hijyenik ortamlarda kesilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor. Çünkü gerekli hijyenik ortamların sağlanmadığı yerlerde kesilen kurbanlıklar, ciddi hastalıkları beraberinde getirebiliyor. Dahiliye Uzmanı Uzm. Dr. Salim Bereket, kurban kesimleri hakkında dikkat edilmesi gereken noktaları anlatıyor.
|
1
1 / 6Fotoğraf
Uygunsuz şartlarda kesilen kurbanlar, bazı hastalıkların oluşmasına yol açabiliyor. Bunların başında ise özellikle hayvanlardan insanlara geçebilen zoonos hastalıkları geliyor. Ayrıca hijyen kurallarına uyulmadan kesilen kurbanlıklar şarbon, tüberküloz, hidatik gibi hastalıklara da zemin hazırlayabiliyor.
Uzmanlar ise bilhassa zonoos hastalığına karşı çok dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor.