Kurban Bayramı'nda doğru et nasıl yenir?
Kurban Bayramı'nın gelmesiyle kontrolsuz ve doğru olmayan et tüketimi de artıyor. Uzm. Dyt. Nilay KeçeciArpacı kurban etlerinin nasıl tüketilmesi hakkında bilgi verdi...
06.09.2016 - 11:54
|
Son Güncellenme: 06.09.2016 - 11:57
1-Günlük et tüketimini sınırlandırın
Kırmızı etin fazla miktarda tüketimi sağlığı olumsuz etkileyebilir. Bunun için kırmızı et tüketimi kişinin sağlık durumuna ve yaşına göre sınırlandırılmalıdır. Kırmızı et, kolesterol açısından zengin ve kalorisi yüksektir bu açıdan kalp ve tansiyon hastaları tüketiminde dikkatli olmalıdır. Kronik hastalığı olan kişilerin günde sadece bir öğünde kırmızı et tüketebilir.
Günlük et tüketiminin 100-150 gramı geçmemesine dikkat etmek gerekir.Bu da 4-5 köfte büyüklüğünde kırmızı et ölçüsü dışına çıkılmaması demektir.