Küflü ve yumuşaksa kâbusu yaşatır! İşin aslı başka çıktı: 'Peynir olur, salça olmaz'
Neredeyse her yemeğin vazgeçilmezlerinden olan salça, lezzetiyle ve yemeğe verdiği iştah açıcı rengiyle milyonlarca kişinin favori besini. Ancak uzmanlar, çoğunlukla havayla temas ettiği için küflenen salçanın, genel sağlık üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceği konusunda uyarıyor.
|
1
1 / 8Fotoğraf
Avustralyalı gıda güvenliği uzmanı Rozita Vaskoska'ya göre, eğer küflenen gıda yumuşak ve nemliyse, ürün kesinlikle çöpe atılmalı. Sert ve küflü bir peynirin, küfü kesilerek de tüketilebiliyor. Vaskoska, bu durumun salça için asla geçerli olmadığını da vurguluyor. Uzman isim, ''Küfün ürettiği toksinler, yiyeceğin derinliklerine kadar nüfuz edebilir. Bu durum, gıda zehirlenmelerine zemin hazırlar. Küflenen salçayı bir daha kullanmamak en doğrusu'' diyor.