Közleyince tadı da faydası da katlanıyor! Mideniz kuş gibi hafifleyecek, kansızlığa birebir
Patlıcan, sofralarımızın vazgeçilmez sebzelerinden biri olsa da doğru tüketilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Çiğ hali zehirleyebilen bu sebze, doğru şekilde pişirildiğinde adeta bir şifa kaynağına dönüşüyor. Özellikle közlenmiş haliyle, patlıcan hem sindirimi destekleyen hem de vücuda birçok fayda sağlayan bir besin haline geliyor.
|
1
1 / 10Fotoğraf
Patlıcanın mutfaklardaki uzun yolculuğu, tarih boyunca farklı pişirme yöntemleriyle zenginleşti. Antik dönemlerden itibaren çeşitli kültürler tarafından kullanılan bu sebze, çiğ haliyle sağlık açısından bazı riskler taşıyor. Patlıcanın çiğ tüketilmesi, bazı zararlı maddelerin vücuda geçmesine neden olabilirken, közleme gibi pişirme teknikleri patlıcanı besleyici bir hale getirir. Közlenmiş patlıcan hem lezzetli hem de sindirimi destekleyen özelliklere sahip. O halde közlenmiş patlıcanın faydaları haberimizin devamında.