SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Kolajen üretimini artırmak için olmazsa olmazsa 11 süper besin

Kolajen kaybı, 18-29 yaşlarında başlıyor. 40 yaşından sonra yılda yaklaşık %1’i kaybediliyor. Kadınlarda özellikle menopoz döneminde bu azalma yüzde 50'leri buluyor. 80 yaşına gelindiğinde ise kolajen kaybı genel olarak %75’lere ulaşıyor. Kolajen oluşturan 3 aminoasit; prolin, lizin ve glisindir. Peki, bu aminoasitlerin doğal olarak bulunduğu gıdalar hangileridir? Sadece cildimizin değil, tepeden tırnağa tüm vücudumuzun sağlıklı olmasında kilit rol üstlenen kolajen en çok hangi besinlerde bulunur? Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Esra Şahin sıraladı.

1


İlginizi Çekebilecek Haberler

  1. Eşlerin birlikte uyuması uyku kalitesini nasıl etkiliyor? Uzmanı açıkladı
  2. Soğuk ve karlı havalar bağışıklığı zorluyor! Doğal yollarla güçlendirmek mümkün
  3. Taş gibi yoğurdun malzemesi dolaptaymış! 5 litreye 1 kaşık yetiyor
  4. Lekeyi daha da yayıyor! Deterjan ve suyun çıkmayan izi için kesin çözüm
  5. Yemekten sonra yürüyüş şart! Her gün yapınca vazgeçemeyeceksiniz
  6. Mağazadaki kıyafetlere nişasta serpiyorlarmış! Giymeden önce mutlaka yıkayın
  7. Oje uğruna mahvolan tırnakların kurtarıcısı! Sadece damlatın, tüm hasarı onarıyor
  8. Kıyır kıyırlığı dillere destan, çay yanında lüp lüp gidiyor! Yumuşacık Van pastası tarifi
  9. 'Eco' modu her zaman tasarruflu değilmiş! Herkesin düştüğü tuzak, bir ayarı var
  10. Çağla Şıkel'in hayret ettiren güzellik sırrı! 'Kelle paçadan hiç vazgeçemiyorum'

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.