SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Kolajen üretimini artırmak için olmazsa olmazsa 11 süper besin

Kolajen kaybı, 18-29 yaşlarında başlıyor. 40 yaşından sonra yılda yaklaşık %1’i kaybediliyor. Kadınlarda özellikle menopoz döneminde bu azalma yüzde 50'leri buluyor. 80 yaşına gelindiğinde ise kolajen kaybı genel olarak %75’lere ulaşıyor. Kolajen oluşturan 3 aminoasit; prolin, lizin ve glisindir. Peki, bu aminoasitlerin doğal olarak bulunduğu gıdalar hangileridir? Sadece cildimizin değil, tepeden tırnağa tüm vücudumuzun sağlıklı olmasında kilit rol üstlenen kolajen en çok hangi besinlerde bulunur? Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Esra Şahin sıraladı.

1


İlginizi Çekebilecek Haberler

  1. Hem evde yetişiyor hem bahçede! Dikildiğinde hızla meyve veriyor
  2. Suyun içinde bir bir kök çıkarıyor! 1 bardak ve dal yeterli: 2 haftada yeni saksı hazır
  3. Sırrı Süreyya Önder'in yaşadığı aort yırtılması nedir? Aort damarı neden yırtılır?
  4. Limondan sonra yıkamayınca eriyor! Kesmeden yuvarlayınca 1 damlası ziyan olmuyor
  5. Bu renk bavul seçen bagaj sırası beklemiyor! Havalimanı müdürü tüyosu: 'Kullanmayın'
  6. Saçları dibine kadar kırıktı, şimdi halat gibi sağlam! 'Her gece yatmadan kullandım'
  7. Dışı kıtır, içi yumuşacık yumurtalı ekmek! Önceden ısıtın, süngere dönmüyor
  8. Deterjansız tertemiz çamaşır, leke bile yok! Eskilerin 'kül'ü mis gibi yapıyor
  9. Karıncalar kaçacak yer arayacak! Duvar kenarına sürün, şekere bile gelemiyorlar
  10. Ürünleri bu detaya göre seçmek gerekiyormuş! Alerjiye dikkat

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.