SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Kolajen üretimini artırmak için olmazsa olmazsa 11 süper besin

Kolajen kaybı, 18-29 yaşlarında başlıyor. 40 yaşından sonra yılda yaklaşık %1’i kaybediliyor. Kadınlarda özellikle menopoz döneminde bu azalma yüzde 50'leri buluyor. 80 yaşına gelindiğinde ise kolajen kaybı genel olarak %75’lere ulaşıyor. Kolajen oluşturan 3 aminoasit; prolin, lizin ve glisindir. Peki, bu aminoasitlerin doğal olarak bulunduğu gıdalar hangileridir? Sadece cildimizin değil, tepeden tırnağa tüm vücudumuzun sağlıklı olmasında kilit rol üstlenen kolajen en çok hangi besinlerde bulunur? Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Esra Şahin sıraladı.

1


İlginizi Çekebilecek Haberler

  1. Tüm markalar aynı yöntemi önerdi! Arabadaki süt kokusunu söküp atıyor
  2. Ağırlıklı battaniye bebekler gibi uyutuyor! Herkes kilosuna göre tercih etmeli
  3. Ağrı, şişlik, bacaklarda aksama! Kireçlenme gençleri de etkiliyor
  4. 100 gramında 26 kalori var! Balkabağını bu besinlerle tüketmek faydasını katlıyor
  5. Tıkanmasının sebebi bambaşkaymış! Tuvalet kâğıdını atınca paramparça oluyor
  6. Bunamayı önleyen güveç tarifi! Deneyenler etkili olduğunu söylüyor
  7. Tencerenin arkasındaki işaretin anlamı bakın neymiş! '18/10 kuralına dikkat'
  8. Klozeti temizlemek için fırçaya bile gerek yok! Bir avuç dökün, sıfır koku
  9. İbrahim Saraçoğlu'ndan sigarayı bıraktıran reçete! 40 yıllık tiryakiliğe çözüm: Yeşil domates
  10. Üzerinde görürseniz hemen uzaklaşın! Cam duşakabin tehlikesi, aniden patlıyor

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.