Kışlık bezelye işte böyle saklanır! Tek şoklamada tazecik kalıyor, rengini kaybetmiyor
Bezelyeleri en taze ve lezzetli şekilde saklamak hepimizin istekleri arasında yer alır. Pilavlara, yemeklere lezzet katan bezelyeyi doğru bir şekilde saklamak oldukça kıymetli. Peki, çiğ olarak mı dondurmalısınız yoksa pişirerek mi? Nasıl saklamanız gerekiyor? Tüm merak edilenleri adım adım açıklıyoruz. İşte yapmanız gerekenler.
|
1
1 / 9Fotoğraf
Mutfağımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan bezelye, kimi zaman garnitür olarak yemeklerimize renk katarken, kimi zaman da ana yemeklerin başrolünde yer alır. Ancak bu nefis sebzeye her mevsim ulaşmak mümkün olmadığından, kış aylarında da tazeliğini ve lezzetini koruyarak tüketebilmek için dondurucuda saklamak en iyi çözümdür. Böylece, bezelyenin o harika tadını yıl boyunca sofralarınıza taşıyabilirsiniz. Ancak dikkat etmeniz gereken bazı hususlar var.