Kışın direncinizi arttıracak öneriler
Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevin Şanlıer, kış aylarında daha dirençli olabilmek için tüketilmesi gereken besinleri anlattı.
09.01.2015 - 11:40
|
Son Güncellenme: 09.01.2015 - 11:45
Prof. Dr. Şanlıer, günde en az üç ana öğün olmak üzere üç ara öğün de eklenerek temel besin grupları tüketilmeye çalışılması gerektiğini vurgulayarak, "Ara öğünler, özellikle şeker hastaları tarafından kesinlikle atlanmamalı, sabah mutlaka kahvaltı yapılmalı. Yiyeceklerin günde en az üç öğünde tüketilmesi ve öğünler arasında geçen sürenin 3-4 saat olması gereklidir. Tek taraflı beslenme ya da yetersiz besin alınması, enfeksiyonlara kaşı vücudun hassasiyetini artırır. Bu nedenle sağlıklı beslenmek için tüm besin öğelerini içeren çeşitli yiyecek ve içeceklerin yeterli miktarlarda ve öğün içinde dengeli bir şekilde alınması gereklidir" dedi. Prof. Dr. Şanlıer, besinlerin içerdikleri besin öğeleri ile şekil ve lezzet yönünden dört ana grupta toplandığını hatırlatarak, bunları "et, yumurta, kuru baklagiller ve yağlı tohumlar, süt ve süt ürünleri grubu, sebze ve meyve grubu, ekmek ve tahıl grubu" olarak sıraladı.