Özellikle kış aylarında zayıflayan bağışıklık sistemini güçlendirmek, hastalıklardan korunmak için çok önemli. Bunun yolu da meyve ve sebzelerden oluşan bir beslenme biçiminden geçiyor. Meyvelerin zengin bir vitamin ve mineral kaynağı olduğunu hatırlatan Diyetisyen Tuğçe Çağlar, günde 2-3 porsiyon meyve tüketiminin bağışıklık sistemini güçlü tutmak için yeterli olduğunu söyledi. İşte meyve ve sebzelerin faydaları...
|
1
1 / 5Fotoğraf
Havaların soğumasıyla birlikte çoğu kişinin bağışıklık sistemi de iyiden iyiye zayıflıyor. Vitamin ve minerallerin yetersiz alımıyla vücut direnci de azalıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğçe Çağlar "Bu dönemlerde beslenmemize ekleyeceğimiz taze meyveler bizi hastalıklardan korumak için çok iyi bir tercih olacaktır" dedi. Meyvelerin vücudumuzda birçok önemli görevi üstlenen vitamin ve mineraller açısından zenginliğine dikkat çeken Çağlar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Meyveler içerdikleri A, C, E vitaminleri folik asit, potasyum, selenyum, mineraller sayesinde güçlü antioksidanlardır. Ayrıca kalp ve bağırsak sağlığının korunması, cildin yenilenmesi ve güzelleşmesi, karaciğer, böbrek gibi temizlenmesi, kolesterol ve tansiyon hastalıklarının düzenlenmesi gibi birçok faydası da bulunuyor. Meyvelerin en önemli görevlerinden birisi de bağışıklık sistemimizi güçlü tutarak vücut direncini sağlamasıdır."