Kış sofrasının turuncu sağlık bombası! Hem tatlı hem tuzlu tariflerin baş tacı olacak
Bal kabağı, mevsimlik bir lezzet olarak bilinse de sağlığa faydaları nedeniyle aslında yılın her dönemi sofralarda kendine yer bulmayı hak ediyor. Lezzetinin yanı sıra içerdiği vitaminler, mineraller ve antioksidanlar sayesinde tam bir şifa kaynağı olarak nitelendirilebilir. Özellikle A vitamini, beta-karoten, lif ve potasyum içeriğiyle dikkat çeken bu meyve hem tatlı hem de tuzlu tariflerde kullanılabiliyor.
|
1
1 / 8Fotoğraf
Cilt sağlığından bağışıklık sistemine, göz sağlığından kalp sağlığına kadar geniş bir yelpazede faydalar sağlayan bu meyveyi düzenli olarak tüketmek vücudunuza büyük katkılar sunabilir. İşte bal kabağını sofralarınızdan eksik etmemeniz için yedi neden.