Kırmızı etin ayarını kaçırmayın! Uzmanından kolon kanseri uyarısı
Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Dr. Mehmet Güzel, kırmızı etli ürünlerden uzak durulması gerektiğini belirterek ihtiyaç fazlası tüketimin kalın bağırsak kanseri riskini arttırdığını söyledi.
27.02.2024 - 10:46
|
Son Güncellenme: 27.02.2024 - 10:46
Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre, kalın bağırsak kanserinin kalp damar hastalıklarından sonra en fazla ölümlere neden olan bir hastalık çeşidi olduğuna dikkat çeken Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Dr. Mehmet Güzel, “Kalın bağırsak kanseri kalp damar hastalıklarından sonra Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre en fazla ölüm nedeni olarak yer almaktadır. Kanser hastalıkları arasında ise Akciğer, meme, prostat kanserinde sonra dördündü sıklıkta görülmektedir” dedi.
İlginizi Çekebilecek Haberler
Bu renkler makyajda favoriniz olacak! Sadelik doğasında var, pastellik ön planda
Asyalıların güzellik sırrıymış! Pirinç suyundan gelen gençlik, asla leke bırakmıyor
Fast food'çulara taş çıkartıyor! Çıtır tavuğu evde hazırlamak çok kolay, içi yumuşacık
Soğuk havalarda dikiz aynasına geçirin! Buzlanmayı bitiren tek malzemeli tüyo
Yıllar geçtikçe değerleniyor! Deri cüzdanı, çantayı tek hamlede yenileyen taktik
Ağaç çatlaklarından sızıyor, kokusu keskin ama faydası çok! Doğal cilt yenileyici
Tereyağının böylesi daha sağlıklıymış! Akıllardaki tek soru: Sarı mı, beyaz mı?
Nezlenin, gribin değil kabızlığın da ilacı! Böbrekleri yıkıyor, bir kez yiyen yaşadı
Öksürüğü şıp diye kesen mucize çay! Doğal balgam söktürücü, tahrişi yatıştırıyor
E vitamini deposu bakım yağı! Kırışıklıkları açıyor, cildi canlandıracak